Træterrasse pris: Få en realistisk idé om omkostningerne

En træterrasse kan være den perfekte tilføjelse til dit hjem, og det er vigtigt at have en god forståelse for priserne, inden du går i gang med at indhente tilbud. Her på siden kan du læse mere om træterrasse pris og få et overblik over, hvad du kan forvente at betale.

Valg af materialer, om det skal være trykimprægneret træ, komposit træ eller hårdttræ terrassebrædder, og en lang række andre faktorer, vil få indflydelse på prisen af din nye træterrasse. Vi hjælper dig gerne med at planlægge dit budget og finde den bedste løsning til dit behov.

Træterrasse pris: Så meget kan du forvente at betale

En træterrasse kan variere i pris afhængigt af flere faktorer såsom størrelsen på opbygningen, valget af materialer og området hvor den skal laves. Generelt kan priserne starte fra 1.500 kr/m2 for en simpel træterrasse og stige til over 2.500 kr/m2 for mere avancerede opbygninger eller eksklusive træsorter.

Hvad påvirker prisen på en træterrasse?

Valg af træsort påvirker prisen på en træterrasse. Nogle træsorter er dyrere end andre, men kan til gengæld også være mere holdbare og kræve mindre vedligeholdelse. Terrassestørrelsen spiller også ind i prisen - jo større terrassen er, jo mere materiale skal der bruges, og desto flere arbejdstimer vil det tage at opbygge den.

Vælger du at få lavet en terrasse i trykimprægneret træ vil prisen være betydeligt lavere end hvis du vælger en terrasseløsning i komposit træ eller hårdttræ terrassebrædder som f.eks. Jatoba, Ipé, Cumaru.

Valg af træsort og størrelsen på terrassen påvirker prisen på en træterrasse. Når vi giver dig et tilbud tager vi derfor altid udgangspunkt i den aktuelle dagspris på træet og vi gør os umage med at skaffe den bedste pris til dig.

Tilvalg og kompleksitet af træterrassen

Hvis du vælger ekstra tilbehør som gelændere eller belysning, vil dette naturligvis øge omkostningerne yderligere. Ligeledes er det også værd at overveje om skruerne skal proppes således, at du får et helt ensartet og glat udseende af terrassen. Det bliver en mere eksklusiv løsning, som mange især vælger når de får lavet en træterrasse i hårdttræ.

Hvad koster en træterrasse per kvadratmeter?

Når det kommer til træterrasser, kan priserne variere meget, afhængigt af, hvor du befinder dig i landet og hvilken leverandør du vælger. Materialerne spiller også en rolle for prisen per kvadratmeter. For eksempel koster trykimprægneret træ mindre end andre træsorter som Jatoba terrassebrædder, Ipé terrassebrædder og Cumaru terrassebrædder.

Kompleksitet i designet kan også spille ind på omkostningerne ved at bygge en træterrasse. Jo mere kompliceret designet er, jo højere vil omkostningerne typisk være på grund af den øgede arbejdstid og materialeforbrug. Opbygningen af terrassen med reglar, og afretning af underlag før opbygningen starter, skal også tages med i betragtning, når man beregner prisen per kvadratmeter på en ny træterrasse.

Skal der bygges i flere niveauer, eller skal der graves ud og eventuelt lægges fibertex imod ukrudt, ja så fordyrer det også byggeprojektet.

Hvordan kan du spare penge på en træterrasse?

Ved at følge disse tips kan du spare penge på en træterrasse uden at gå på kompromis med kvalitet eller funktionalitet.

  • Vær realistisk med hensyn til størrelsen: mindre terrasser kræver færre materialer og arbejde.
  • Vi undersøger gerne de forskellige typer af terrassebrædder for dig så du får den bedste pris. Sammen kan vi sammenligne priserne og dine muligheder for den bedste løsning.
  • Fokusér på det væsentlige, når det kommer til dit behov. Måske har du ikke lyst til at skulle lave løbende vedligehold, for det kræver en træterrasse i hårdttræ. Omvendt kan det være at du gerne vil have noget mere eksklusivt at kigge på end en trykimprægneret terrasse.
  • Husk at overveje de enkelte træsorter i forhold til fordele og ulemper, samt hvordan opbygningen af terrassen.

Hvordan finder du den rette terrasseløsning?

Spørger du dine venner eller familie om anbefalinger kan du få en indikation på hvordan det er at være ejer af en træterrasse af en bestemt træsort. Dog har de sjældent samme faglige viden som vi har. Igennem de seneste år har vi lavet flere hundrede træterrasser alene på Sjælland, og vi tager meget gerne en dialog med dig.

Tips & Tricks til valg af træterrasse:

  • Spørg venner eller familie om anbefalinger. Bare husk at de ikke er eksperter. Det er vi.
  • ​Lav en grundig research online og kør eventuelt forbi den lokale trælast. Mange gange kan du se prøver af de forskellige terrassebrædder i deres udstilling. Ellers kan vi fremskaffe prøverne.
  • ​Overvej dit budget og behov: holdbarhed, æstetik, funktionskrav, mængden af vedligehold mm. skal du alt sammen have for øje.

Hvornår er det bedste tidspunkt at bygge en træterrasse?

Fra april til september er det bedste tidspunkt for os, da de måneder giver os de mest optimale vejrforholdene at bygge træterrasser i. Det er dog vigtigt at huske på, at det også kan være en travl sæsonperiode for os. Derfor kan det være en god idé at overveje tidsplanen nøje og bestille dit terrasseprojekt i god tid.

Lad os tage en snak om en ny træterrasse til dig?

Som du nok har kunnet læse dig til her på siden, så er det at få bygget en terrasse også et projekt der kræver en del overvejelser. Fordi vi har bygget så mange efterhånden, flere hundrede, så har vi ekspertisen og kan hjælpe dig godt i mål med dit nye træterrasse projekt. 

Er du interesseret?

Kontakt os i dag!

Når dit hjem skal have nye rammer, står vi klar med rådgivning, projektering og kvalitetsbevidste håndværkere, der giver din bolig et unikt præg.

Vi er medlem af Dansk Industri og alle vores medarbejdere arbejder under Bygningsoverenskomsten mellem DI og 3F.

Vi er en del af Byg garanti ordningen som er en sikkerhed for dig som kunde, du kan læse mere om ordningen herunder.

​Telefon

60 46 59 00

Vi svarer inden for 24 timer. 

​Du kan ringe til os på telefon 60 46 59 00

Mandag - fredag: 05.00 - 17.00​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt